Saturday, May 21, 2011

Fast FiveFast & Furious 5 mengisahkan bagaimana Brian O'Conner dan Mia Toretto yang akhirnya menjadi buruan polis selepas bersekongkol membantu Dom Toretto melepaskan diri daripada dipenjarakan. Untuk mengelakkan diri ditahan polis Amerika mereka telah melarikan diri ke Rio Janeiro, Brazil.

Kerana terdesak memerlukan wang, mereka melibatkan diri dalam satu rompakan kereta. Tanpa diduga penglibatan mereka itu membuatkan mereka terperangkap dengan konflik yang lebih besar apabila terkait dengan Reyes, individu paling berpengaruh di Rio. Apabila mendapat tahu Reyes mempunyai wang yang sangat banyak, Brian dan Toretto bercadang untuk merompaknya bagi mengumpul wang persaraan.

Untuk memastikan rancangan itu berjaya, mereka telah mengumpulkan beberapa orang untuk dijadikan satu kumpulan khas untuk menjayakan misi yang sangat sukar itu. Dalam masa yang sama, mereka juga perlu berhadapan dengan Luke Hobbs, seorang ejen yang yang ditugaskan untuk menangkap mereka bertiga.

Sumber: Disini

Pendapat aku tentang cerita ni..5 bintang..walaupun ada part yang tak logik yang mungkin kalau difikirkan balik memang tak boleh diterima akal..

Tapi cerita ni memang best, jalan cerita yang tidak membosankan..Tak rugi kalau menontonnya..

ZM: Sukaaaa sangaaaat Watak Dom dalam cerita ni..

1 530 Pendapat:

Ms. Z said...

honestly...ni yg bt aq rs x regret klrkan duit...hehheh & ni 1st time aq tgk movie dpt seat paling depan..sakit tengkuk tgk..even pirate x sebest ni

 
;