Saturday, April 23, 2011 0 530 Pendapat

Bondan Prakoso & Fade 2 Black - Ya Sudahlah

Ketika mimpimu yg begitu indah,
tak pernah terwujud..ya sudahlah
Saat kau berlari mengejar anganmu,
dan tak pernah sampai..ya sudahlah (hhmm)

Reff :
Apapun yg terjadi, ku kan slalu ada untukmu
Janganlah kau bersedih..coz everything's gonna be OKAY

Santoz :
Yo.. Satu dari sekian kemungkinan
kau jatuh tanpa ada harapan
saat itu raga kupersembahkan
bersama jiwa, cita,cinta dan harapan

Lezz :
Kita sambung satu persatu sebab akibat
tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
menuntun ke arah mata angin bahagia
kau dan aku tahu,jalan selalu ada

Titz :
Juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
bagai deras ombak yang menabrak karang
namun ku tahu..ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
hadapi ini bersamaku hingga ajal datang

Bondan :
Sempat kau berharap keramahan cinta,
tak pernah kau dapat..ya sudahlah
yeeah..dengar ku bernyanyi..lalalalalala
heyyeye yaya dedudedadedudedudidam..
semua ini belum Berakhir

Kembali ke Reff

F2B:
Satukan langkah..langkah yg beriring!
genggam hati, rangkul emosi!

B:
Genggamlah hatiku, satukan langkah kita

F2B :
Sama rasa, tanpa pamrih
ini cinta..across da sea

B :
Peluklah diriku..terbanglah bersamaku, melayang jauh.. (come fly with me, baby)

F2B :
Ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
sosok ini yg menerima kelemahan hati
yea..aku cinta kau..(ini cinta kita)
cukup satu waktu yes.(untuk satu cinta)

Satu cinta ini akan tuntun jalanku
rapatkan jiwamu yo tenang disisiku
rebahkan rasamu..untuk yg ditunggu
BAHAGIA..HINGGA UJUNG WAKTU..

Balik ke Reff (together) 3x

Monday, April 18, 2011 0 530 Pendapat

Study Week VS Final Exam


Assalammualaikum..

Pejam celik..makan minum, sudah hampir 2 semester aku di UMS ni.. Banyak benda yang aku belajar sekarang ni..tapi rasa macam ceepat je semester ni berlalu..sekarang ni, mood study week..Belum ada satu apa pun aku buka lagi ni..Shock sekejap lepas tengok jadual exam hari tu..Hari pertama sampai hari ketiga aku ada 5 paper..OMG!! Macam tak percaya.. betul-betul aku rasa macam tak yakin..Bukan apa, cuma macam tak cukup masa untuk study disebabkan assignment yang bertimbun, sampai tak cukup masa untuk study. Ya, memang tak dinafikan yang masa memang sentiasa cukup, namun bila tenaga yang sepatutnya digunakan untuk belajar/mengulangkaji, di 'transfer' pula untuk buat assignment, penat la jawabnya..So, dalam fikiran, berehat dan tidur. Walau untuk sekejap, namun tetap masa yang berlalu tidak dapat digantikan.

Semester ni la semester yang paling sibuk nampaknya, macam dalam entri sebelum ini, assignment sampai minggu terakhir kuliah pun ada lagi yang perlu dihantar. 1 minggu ni, belum tentu mencukupi untuk mengulangkaji pelajaran 1 semester. Itulah juga sebabnya aku membatalkan niat untuk pulang ke kampung. Mungkin lebih baik aku di sini, dan bersedia untuk menghadapi peperiksaan.

5 subjek dalam masa 3 hari..Aku tak pernah mengalami perkara ni. dulu pun paling teruk cuma ada 3 paper dalam 1 hari..Dan bukannya dari root yang sama..Kalau nak diikutkan memang nampak mudah, namun menghadapinya memerlukan ketahanan fizikal dan mental. Aku masih sedar yang Allah takkan membebankan hambanya dengan sesuatu yang tidak mampu dihadapi. Namun, sebagai manusia biasa, aku tetap tidak lepas dari rasa risau dan takut. sengaja aku senaraikan subjek yang buat aku 'takut' (ye ke?)

Hari 1-Teori-teori kaunseling dan Psikoterapi
Hari 2-Kaedah Penyelidikan & Sistem dan teori Psikologi
Hari 3-Personaliti dan Perbezaan Individu & Bahasa Mandarin tahap 1

Bukanlah bermaksud yang lain-lain tu aku overconfident, cuma ada masa lagi untuk study, boleh fokus pada 1 subjek. Pada sesiapa yang ada petua, Senior-senior, share la petua tu =)..
Oklah, sampai sini dulu, aku nak sambung study (konon la)..

Ziel: Hadapi dengan senyuman..

Friday, April 15, 2011 0 530 Pendapat

Aku di Semester 2

Assalammualaikum..

Selesa rasanya memberi salam sebelum memulakan entri. Hari ni, hari terakhir dalam minggu ke-14 dan merupakan hari terakhir kuliah dalam semester 2 2010/2011. Assignment pun hari ni merupakan hari terakhir untuk sesi penghantaran. Start esok, masuk ke study week.

semester ni aku rasa agak busy yang bukan sedikit, tetapi yang tersangat busy. sampai minggu terakhir kuliah pun ada lagi assignment yang perlu dihantar. (kasihan pada kawan-kawan yang perlu menghantar assignment dalam study week)

Aku ambil masa sekejap untuk update blog ni (kiranya masa lapang) la..fikiran agak bercelaru sedikit sebab masih ada lagi yang perlu diselesaikan. aku sangkakan esok adalah hari cuti, namun ada pula Majlis Penutupan Minggu Kokurikulum..Maka, dengan kata lain, SISPA akan terlibat secara langsung, di mana SISPA akan membuat persembahan Menyelamat yang mana telah menjadi Johan ketika Perhimpuna SISPA Kebangsaan.

Semester ni, semester pendek. Semua pun kena selesaikan dalam masa yang singkat. Assignment yang bertimbun, masa untuk study dan yang lain-lain. Tidak dilupakan latihan kawad yang dilakukan 3 kali seminggu. kadang-kadang, terfikir juga, mengapa dikorbankan terlalu banyak untuk hasil yang sedikit. Namun, aku sedar, ianya semua bermula dari hati. Ia yang mendorong kita untuk berfikir dan menggerakkan diri kita untuk bertindak. Pengorbanan yang ikhlas tanpa mengharapkan apa-apa balasan, mempunyai keistimewaannya tersendiri. Tak percaya, boleh cuba..

Tapi apa yang pasti, semester ini aku cuba buat yang terbaik, tapi entah dimana silapnya. Ada masa aku rasa bersemangat, adakala langsung tidak bersemangat. Mungkin memang inilah kehidupan, ada pasang surutnya. Semoga semester depan akan jadi lebih baik dari semester ni.

Cukuplah dulu entri kali ini, aku perlu meneruskan kuliah sekejap lagi..

Ziel: Hadapi dengan senyuman


 
;