Tuesday, November 16, 2010 0 530 Pendapat

Apabila Nama Blog jadi Tajuk Lagu..

Assalammualaikum..

Benda ni dah lama sebenarnya..First time hari tu aku post lagu Qalesya, time tu Drama Qalesya ni tengah hot kat tv..Jadi, google punya google, aku dapat la lirik lagu dia..lepas tu, aku letak dalam Blog Pelangi Kehidupan aku ni, untuk share dengan pengguna yang lain..Sebab aku tau time tu memang susah nak cari lirik dan download lagu dia..

Menurut someone, dalam internet jugak aku baca (thanks to him)..lagu ni tak di komersilkan..Producer dia buat khas untuk drama tu, sebab tu la susah nak cari, dalam internet pun cuma ada dalam blog aku dan 2 blog yang lain (time tu la)..sebab tu la kualiti dia jadi tak berapa bagus..dirakam kot..

Lepas aku letak, aku cuba cari dalam search engine, sebab aku nak pastikan yang lagu ni mudah dicari..aku pun google la..memang ada,tapi tajuk blog aku yang keluar dulu..bila klik, baru keluar lirik dia..sebab aku tak tau tajuk, jadi aku cuma letak OST QALESYA..mungkin sebab itu, ramai yang beranggapan tajuk lagu ni adalah Pelangi kehidupan..Bagi yang dah ambil lagu tu, diorang post pulak dalam Youtube, tajuk lagu ni Pelangi kehidupan..

Aku tak kisah pun, diorang nak letak apa pun..cuma masalahnya, nanti ada orang lan yang salah faham..sangka tajuk lagu tu Pelangi Kehidupan..sedangkan aku sendiri sampai sekarang tak tau tajuk lagu tu..Memang tak ada pun..

So,jangan je nanti sebab benda ni aku pulak kena saman, sedangkan aku tak pernah pun letak tajuk blog aku sebagai tajuk lagu ni..huhu..



Zill: Aku rasa, aku patut tukar nama blog ni, walaupun aku sayang sangat..=(
Tuesday, November 09, 2010 0 530 Pendapat

Bila Cinta - OST Lagenda Budak Setan


Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Di tinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkan ku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan


lagu ni ada 2 versi..satu lelaki, satu perempuan..
so, download la yang mana berkenan..klik je link kat bawah ni..
Bila Cinta ( Male Version)
Bila Cinta (Female Version)

Ziel: Sedih la pulak dengan lagu ni..tambah-tambah lagi dengan hati yang tak tenang sekarang ni..
 
;