Tuesday, June 29, 2010 0 530 Pendapat
Assalammualaikum..

Untuk pengetahuan semua, aku akan berhenti seketika daripada menambah entri di dalam blog ini..Ianya,untuk memberi ruang dan masa pada diri sendiri..

Hehe,aku sebenarnya mau memberi laluan untuk menguruskan hal-hal penting sebelum masuk ke Universiti..Agak busy la kiranya,buat masa ini..Blog ni dan Blog PLKN juga akan dihentikan buat sementara..

Selepas semuanya selesai, aku akan kembali..dengan lebih gigih..Agar idea dapat terus disumbangkan dalam blog ini..huhu..

ZM: Lepas ni nak ke sana..ke sini..
Wednesday, June 23, 2010 0 530 Pendapat

FIFA 2010 Official Theme-Wavin' Flag


wooooo..wooo..oohh...

Give me freedom give me fire
give me reason take me higher
see the champions take the field now
You define us make us feel proud
in the streets are exaliftin'
every loser in ambition
celebration is around us
every nation all around us

singing for ever young
singing songs underneath that sun
let's rejoice in the beautiful game
and together at the end of the day

We all say
when i get older i will be stronger
they'll call me freedom
just like a waving flag
and then it goes back (3x)

wo wah wo ah wo ah
ahhhooo ahhhoooo ahhhooo

Give you freedom give you fire
give you reason take you higher
see the champions take the field now
You define us make us still proud
in the streets are exaliftin'
every loser in ambition
celebration is around us
every nation all around us

singing for ever young
singing songs underneath that sun
let's rejoice in the beautiful game
and together at the end of the day

when i get older i will be stronger
they'll call me freedom
just like a waving flag
and then it goes back (3x)

and every body will be singing it

and we all will be singing it

Download disini

ZM: Best lagu ni..Lirik pun best!
Friday, June 18, 2010 0 530 Pendapat

Perjalanan Kini Bermula..


Assalammualaikum..Semoga hari ini lebih baik dari semalam..

Alhamdulillah..satu lagi hari yang menggembirakan..MATLAMAT IMPIAN tercapai..secara peribadi..

Beberapa detik sebelum itu..terlalu nervous ku rasa..dalam fikiran,dapat atau tidak?aku bangun awal di hari yang mulia ni..sebelum masuk waktu subuh lagi..bukan apa,tak dapat tidur sebab terlalu memikirkan keputusan yang akan keluar keesokan harinya..

Keesokannnya, selepas subuh, dengan hati yang berdebar-debar..aku cuba untuk menge'check' result namun agak hampa kerana result hanya akan keluar selepas pukul 12 tengah hari..maka..bermulalah kembali detik nervous aku..

Aku cuba tenangkan hati, aal izz well kata 1 lagu dalam sebuah filem hindi (aku bukan peminat filem hindi,ok) yang bertajuk 3 idiots..nanti aku buat review tentang cerita ni..

Berbalik kepada kisah tadi..aku pun tunggu dan tunggu..DIA suruh aku check melalui SMS..So,aku pun hantar la..dalam pukul 9 lebih macam tu..

tunggu punya tunggu, tau-tau pukul 12.47 baru la aku dapat balasan SMS tu..nak check secara online,tak dapat masuk..mungkin terlalu ramai yang check time tu..(aku pun sampai naik fed-up)

Jawapan yang aku terima tu macam ni:

'RM0.20: UPU xxxxxxxxxxxx(no.kad pengenalan aku) Tahniah! Anda Berjaya ditawarkan program HA19 di UMS. Layari laman web IPTA berkaitan untuk Surat Tawaran'

Alhamdulillah..aku bersyukur sangat-sangat..tapi yang paling buat aku gembira ialah Universiti yang aku pilih,nak sangat tu dapat.. Aku memilih UMS pada pilihan pertama dengan course Psikologi Kaunseling..course yang aku memang bercita-cita untuk belajar tentangnya..

Apa-apa pun..perjalanan aku kini bermula sekali lagi..4.0 tetap menjadi taruhan..akan ku capai dan jadi yang terbaik..

ZM: Thumbs Up!

 
;