Monday, May 24, 2010 0 530 Pendapat

Kebahagiaan dalam Perpisahan - Shahir AF8


Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)

Kebahagiaan.. dalam perpisahan..

Download disini

ZM: Tak minat pun AF..tapi lagu ni best..
Thursday, May 20, 2010 0 530 Pendapat

Seindah Biasa - Siti Nurhaliza

Jalan pernah takut ku tinggalkan
Saat bintang tak mampu lagi berdendang
Saat malam menjadi terlalu dingin
Hingga pagi tak seindah biasanya

Korus
Takkan mungkin kita bertahan
Hidup dalam bersendirian
Panas terit hujan badai
Kita lalui bersama

Saat hilang arah tujuan
Kau tahu ke mana berjalan
Meski terang meski gelap
Kita lalui bersama

Ku tak bisa merubah yang telah terjadi
Tapi aku akan menjanjikan yang terbaik
Agar kita tak pernah menjadi jauh
Meski beza dermaga untuk kita berlabuh

Ulang Korus

Pernah kita jatuh
Mencuba berdiri
Menahan sakit dan menangis
Tapi erti hidup lebih dari itu
Dan kita mencuba melawan

Lagu ni motivasi jugak..walaupun siti yang nyanyi..tapi lagu ni bukan lagu cinta-cinta..tu yang best tu..

ZM: Aku suka Lirik Ni..
Friday, May 14, 2010 1 530 Pendapat

Kalau Haiwan ada Facebook..apa agaknya status mereka ya?

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, aku kenduri nyamuk BBQ mlm ni..

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang..burp, Alhamdulillah…

Aedes: Baru je selamat bagi injection maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh!…

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapanya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapanya siapa.”

Ayam : Kawan2…kalau esok aku tak update…bererti aku sudah digoreng….I luv u all… jangan lupa wat kenduri arwah untuk I ya..

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa

Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah kejap..baru beli videocam baru..

Kucing: Baru je add awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!

Tikus: Operasi malam ni… selongkar kitchen cabinet… siapa nak ikut?

Tuesday, May 11, 2010 0 530 Pendapat

Aku dan Kehidupan

Assalammualaikum..

Beginilah aku.. Rutin seharian yang kadang-kadang memakan masa untuk menambah entri.. Maklum sajalah, aku bukan lagi seorang pelajar..Aku kini telah setahun berada di dunia pekerjaan.. Jadi masa yang ada untuk diri sendiri agak terhad berbanding orang lain.. Sehingga ku rasakan masa untuk bersama keluarga juga semakin berkurangan..

Namun, aku telah membuat keputusan untuk menyambung kembali pelajaran yang tertinggal..InsyaAllah..Andai ada rezeki, aku ingin menyambung pelajaran ke peringkat IJAZAH pula..Bidang? Masih lagi menjadi rahsiaku..Tapi apa yang pasti, bidang yang amat aku minati..

Cukuplah dulu entri kali ini..aku ingin menyambung kerjaku kembali..

ZM: Akan ku capai cita-citaku..
Monday, May 03, 2010 0 530 Pendapat

Yang Terindah- OST Adamaya


Pasti ramai yang mengikuti slot Akasia di TV3 pukul 6.30 petang, Adamaya..Cerita ini diadaptasi dari filem I'm not Single lakonan Farid Kamil dan Lisa Surihani..Namun, cerita Adamaya ini dilakonkan oleh Sein Ruffedge sebagai Adam dan masih mengekalkan Lisa Surihani sebagai Maya. Ianya tentang kisah kehidupan Adam dan Maya yang disatukan oleh keluarga tanpa rasa cinta antara mereka, pada mulanya.

Lagu tema pula, masih lagi dikekalkan iaitu lagu Yang Terindah nyanyian Dakmie..



Yang Terindah- Dakmie

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Download

ZM: Minat sangat kat Lisa Surihani..
 
;