Thursday, April 01, 2010

Masihkah kau ingat?

Assalammualaikum..

Sebenarnya..tak tau macam mana nak mulakan. Aku tiba-tiba teringat pada kawan-kawan lama..Terutamanya kawan-kawan time sekolah dulu..semua kenakalan dan kenangan bersama. Aku pasti,mereka pun masih lagi mengingati kenangan zaman sekolah..

Ni gambar time form 1. Time ni kebanyakan kami baru berkenalan. Masa ni lah aku kenal Aziz, Joey, Gha dan yang lain-lain sebab kami dari sekolah yang berbeza..tapi,lama kelamaan kami menjadi rapat..Rakan sekelas tapi macam-macam perkara juga kami buat..


Andai ada antara rakan-rakan membaca entri ini, mungkin anda faham tentang beberapa perkara ni..

Form 1
-Surat Joey (maaf Joey)
-Aziz & Sabe'
-Ria & Gha
-Cikgu Siti Hana (Orang Tamak Selalu Untung)
-Cikgu Husni (sains)
-Cikgu Masturah (Andrian & Johari)


Form 2
-Usman dan 'Kawan-kawannya''
-Piala Dunia 2002
-Baju Pj & Cuci Kereta


Form 3
-Kerja Kursus (KH-ERT)
-Sejarah (Buku adalah guru terbaik)
-Sukan (Ria Wakil kelas)

Ada beberapa yang aku kurang ingat. Kalau ada yang baca dan komen..tambahlah..kenangan semasa menengah rendah.

kemudian..selepas tamat PMR..Ramai antara kami yang berpindah sekolah..Ada yang ke SMAKK, ke Sekolah agama Tun Sakaran, Ke SMK Balung, SM Teknik dan macam-macam lagilah..Tinggallah aku dan beberapa orang lagi yang menetap di SMK Kinabutan..

Pada mulanya,terasa sunyi tanpa kawan-kawan lain..Maklumlah,sebelum ni semua kerja nakal kami lakukan 'bersama'..Pendek kata, semua orang terlibat..Kini hanya tinggal kami untuk meneruskan 'kenakalan'..namun,perancanganNya yang terbaik buat kami..Ramai juga pelajar baru masuk ke kelas kami dan menambahkan keceriaan kami. Adalah juga kenangan ketika form 4 & form 5 sebelum SPM..

Alhamdulillah..Persahabatan kami kekal hingga ke hari ini..dan semoga ianya berterusan hingga ke akhir hayat..InsyaAllah..Aku akan cuba memeliharanya sampai bila-bila..

Kita dipertemukan dengan kehendakNya..kita dipisahkan juga dengan kehendakNya..namun jadikanlah perpisahan ini sebagai pembakar semangat untuk terus berjaya..kerana matlamat kita adalah satu..Semoga persahabatan kita berkekalan hingga keakhirnya..

ZM: Sangat-sangat menghargai sahabat..atau..mereka yang pernah berkenalan denganku..Love you All..

0 530 Pendapat:

 
;