Saturday, February 06, 2010

Ubi Kayu oh Ubi Kayu..


Sunyi terasa hari ni..Tinggal seorang kat rumah..family yang lain di Lahad Datu..melawat makcik aku yang lagi satu.. Bosan sungguh..nasib baik la ada lagi seorang makcik aku datang, kalau tak..lagi bosan la sorang-sorang.. Petang tadi aku buat something yang berfaedah..cabut ubi kayu..banyak jugak la aku dapat, sampai melecet tangan..tapi lagi baik daripada takde hasil..sempat jugak aku ambil gambar hasil kerja aku ni..


inilah ubi paling besar antara semua yang aku ambil..memang nak tercabut jugalah tangan menarik ubi besar ni dari dalam tanah..tapi best sebab pengalaman kan..mencabut ubi..dekat 2 tahun aku duduk depan komputer je..sesekali mencabut ubi..seronok juga..

Aku asal dari kampung, walaupun kehidupan moden..namun kau tidak akan melupakan asal usulku..

ZM: Asal dari Kampung!


0 530 Pendapat:

 
;