Friday, January 29, 2010 0 530 Pendapat

Cinta..

Cinta Adalah Anugerah yang Kuasa..
Yang Bila Terasa Betapa Indahnya..


Cinta..Adalah sesuatu yang..indah..apabila kita mendapatnya..lebih-lebih lagi dari insan yang kita cintai..ia pasti menggembirakan hati..Namun adakah kita benar-benar mendapat cinta yang kita dambakan?kadangkala, kita hanya mampu membayangkan kekasih hati namun tidak mampu mendapat insan seperti yang kita bayangkan..kerana..setipa insan adalah berbeza..dan..setiap insan adalah tidak sempurna..

Mengapa tuhan menciptakan kita dengan dua mata, dua tangan, dua kaki namun hanya ada satu hati?..kerana satu lagi hati terletak pada seorang insan yang akan menjadi pasangan hidup kita..Tuhan menciptakan manusia berpasangan..

Namun, bukan mudah untuk kita mendapat insan yang akan menyempurnakan kehidupan kita sebagai manusia..Memang mudah untuk dicintai..namun bukan mudah mendapat cinta dari insan yang dicintai..

Namun dalam semua itu..Cinta yang hakiki..Adalah cintaNya..Cinta yang PASTI membahagiakan!

ZM:Cinta Membahagiakan..Cinta Menyakitkan..Cinta..Perlukan Pengorbanan..


Wednesday, January 27, 2010 0 530 Pendapat

My Cyril


Assalammualaikum..

Nak cerita sikit pasal Cyril..Mula-mula aku jumpa dia, aku sangka dia adalah seekor kucing yang garang..means, menggigit or mencakar orang yang dia tak kenal..ye la, memandangkan badan dia yang besar dan agak menggerunkan..



Rupanya dia ni memang slow..agak pemalas la..baring je yang dia tau..kalau boleh, makan pun sambil baring..lagi satu, dia ni kalau kena panggil bukan dia nak mengiau..diam je..kalau ada kat sebelah pun, da tengok je orang yang cari dia..dia akan berbunyi bila dia mahukan sesuatu..Contohnya,makan..minum ataupun nak buang air (Pintu tandas tertutup)




Tapi perkara yang paling aku suka tentang dia, dia ni pembersih..Dia takkan tidur di tempat yang kotor. Begitu juga la buang air..dia akan buang air kat tandas,tapi kalau tandas tu bersih..Kalau kotor atau basah, dia akan cari tempat bersih untuk buang air. Contohnya, Carpet atau lap kaki..




Namun, dia telah tiada..yang ada hanya kenangan tentang dirinya..bukannya dia mati, cuma dia telah dijadikan 'anak angkat' kepada seorang ibu tunggal yang tidak mempunyai anak kecil/baby.



apa-apa pun harap dia kekal gembira di sana.. Kami di sini merinduinya..hehe..

ZM: Dapat nama Cyril dari Rancangan Televisyen..
Thursday, January 21, 2010 0 530 Pendapat

Pergi/I Go- Aizat

Pergi-Aizat

Sayu terpisah

Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi

Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau ku lupa
Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia

Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi

Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi

Ni lah lagu yang membawa kepada kemenangan Aizat dalam AJL 24. Dibawah ni pula, aku letak lirik dalam bahasa inggeris..Kalau nak download pun boleh, download kat sini. Klik je kat link di bawah ni..

Versi Bahasa Melayu (Pergi)
Versi Inggeris (I Go)

I Go- Aizat

So long fare thee well

The Dancer and the dancing days have taken leave and fell
So turn down this bed of stone
Quench me with the deadly nightshade from the rose that you belong

c/o:
A long December rain is falling now
Running down on streets to nowhere
Music is my life-You're my sweetest nightingale
But I can't hear it here no more

And I Go...I Go...

Hush now, don't shake or break
Words have fallen silent like soldiers to the grave
No matter what they do or say
Lay me on the sleepy meadows by the tracks upon your face

Repeat c/o
Wednesday, January 20, 2010 0 530 Pendapat

Kantoi-Zee Avi

Semalam I call you, you tak answer
You kata you keluar pergi dinner
You kata you keluar dengan kawan you
but when I called Tommy he said it wasn't true

So I drove my car pergi Damansara
Tommy kata maybe you tengok bola
Tapi bila I sampai... you, you tak ada
Lagi la I jadi gila

So I called and called sampai you answer
You kata sorry sayang tadi tak dengar
My phone was on silent, I was at the gym
Tapi latar belakang suara perempuan lain

Sudahlah sayang, I don't believe you
I've always known that your words were never true
Why am I with you?
I pun tak tahu
No wonder la my friends pun tak suka you

So I guess that's the end of our story
Akhir kata she accepted his apology
Tapi last-last kita dapat tahu she was cheating too
With her ex-boyfriend's best friend, Tommy...

Bagi korang yang minat indie..ni ada satu lagi lagu ala-ala Yuna la..cuma penyanyi lagi ini adalah Zee Avi. Cuma lagu ini terlalu di ROJAK kan..bahasa melayu dan Inggeris..Sama ada ia diterima di Industri Muzik negara ataupun tidak, terpulang pada anda..Walaupun aku tak faham cerita dia ni..

Download Lagu Ini

ZM: Sebenarnya..pe kes ni?
 
;