Thursday, September 24, 2009

UP



Budak lelaki ni name dia Carl Friendricson bertemu dengan budak perempuan yang sejiwa dengan dia bernama Ellie..mereka bersahabat dan berkongsi minat yang sama iaitu mengembara..mereka ingin ke Paradise Falls, sebuah tempat yang telah lama hilang di Amerika Selatan..


70 tahun kemudian, Ellie meninggal..time tu dia dah kahwin dengan Carl, manakala Carl lak bekerja sebagai penjual belon yang dah tua dan impian mereka dilupakan.. Sebenarnya Carl tak pernah lupa impian mereka ke Paradise Falls tu..satu hari,dia ter'pukul' pekerja binaan dan dia dipaksa ke rumah orang tua-tua..

 

Sebelum sempat dia dibawa,dia membawa rumahnya terbang dengan beribu-ribu belon..tanpa disedari dia juga 'ter'bawa Russell, seorang pengakap berusia 8 tahun yang ingin melengkapkan koleksi lencananya dengan 'menolong warga emas'..satu-satunya lencana yang belum dimilikinya..

Kemudian,rumah ni mendaratlah..diorang pun keluar dan mendapati..bukan mereka je yang ada kat situ tetapi pemangsa yang ganas..mereka bertemu denga Dug..anjing yang boleh bercakap dan juga Kevin, burung Tropika yang tidak boleh terbang..juga Charles muntz, si pengembara yang dahulunya adalah idola mereka..namun..kini adalah penjahat! cuba untuk menddapatkan kegemilangannya kembali..


ZM:Cerita ni memang menarik..untuk hilangkan Tension & Stress..best sangat..aku bagi..4/5 bintang..

0 530 Pendapat:

 
;