Tuesday, July 28, 2009

Cegah H1N1
Assalammualaikum..semoga hari ini lebih baik dari semalam..Amin..

Nak cerita pasal H1N1..penyakit yang kian serius hari ke hari..Seluruh dunia dijangkiti virus ini..pelbagai tindakan telah diambil namun masih belum menunjukkan kesan yang ia akan berakhir..malah semakin merebak hari demi hari..Samalah di Malaysia,sehingga kini..sudah 4 orang meninggal meninggal dunia akibat virus H1N1..manakala ramai yang disahkan positif virus ini..

Agak lama virus ini tersebar,baru aku terasa ingin menulis tentangnya..bukan apa,yang terlihat di mata mungkin bukan yang sebenarnya..tak nampak pun yang isu tentang virus ni akan surut..

Alhamdulillah, belum ada antara anggota keluargaku yang disahkan positif..bukan meminta,tapi berharap yang tiada seorang pun akan dijangkiti..maklum sajalah,sekolah dan tempat awam adalah tempat yang berisiko..sebab..bergaul dengan ramai orang..

Hospital pun sekarang ni..ditutup, kerana ada sudah yang di jangkiti malah dikuarantin..jadi,ramai yang takut nak buat rawatan ke hospital..

Mm..panjang membebel..bukan ada yang nak baca pun..mungkin ramai yang tak sedar dan sambil lewa dengan langkah-langkah pencegahan yang diberikan kerajaan..dah terjangkit nanti,baru la sibuk-sibuk itulah inilah..Agaknya ini sikap masyarakat..(tak semua,tapi kebanyakan)

Semoga virus in dapat dicegah secepat mungkin..Amin..

ZM: Yang ada tanda-tanda tu..cepat-cepat buat check up..

0 530 Pendapat:

 
;